Příkrmy od ukončeného 4 měsíce

Dobrý den, mám 4 měsičního chlapečka plně kojeného, ma 63cm a pres 6kg. Chtěla bych začít se zeleninovýma příkrmama, tak se chci zeptat zda to není promlém, protože někde se píše že až od ukončeného 6měsíce a někde zase že je dobré kvuli alergiím začít od ukončeného 4měsíce. děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Názory na zavádění příkrmů se různí, přesně v tom smyslu, jak píšete. Je vhodné zavádět příkrmy v době, kdy je dítě ještě kojeno, pokud je to možné. Různí se věk ukončený 4. (tedy vlastě probíhající 5.měsíc věku) až ukončený 6.měsíc. Na druhou stranu není kam spěchat, dítě musí být schopno samo polykat, jinak budete mít "prskače", jídlo nenutit, dávat v klidu, začínat jednodruhovou zeleninou. Více Vám jistě poradí Váš pediatr. Bohužel počet alergiků v dnešní době stoupá, ale má na tom podíl celkově životní prostředí a styl, nejen tedy co jíme, ale jak to jíme, jak to upravujeme, z čeho a čím jíme, co pije, dýcháme, oblékáme, že se nepohybujeme, nesportujeme atd. a též podíl genetiky.

MUDr. Jana Nováková
MUDr. Jana Nováková

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Liberec

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: