Příliš velké předklonění dítěte které nesedí

Dobry den, chci se zeptat mam syna 6 mesicu a při hře s otcem jej otec posadil na přicho a dítě se hodně předklonilo dpoředu. Mohlo mu to nějak ublížit páteři?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možnost trvalého poškození páteře po ohybu dopředu, který vnímala přihlížející osoba jako subjektivně příliš velký, se jeví jako extrémně nepravděpodobná (pokud pohybová exkurze nebyla ze strany dítěte doprovázena dlouhotrvajícím neztišitelným pláčem signalizujícím přetrvávající výraznou bolest, či změnou pohybových dovedností v období po inzultu, v tom případě by bylo vhodné pediatrické vyšetření.....).

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: