Přiměřenost léčby revmatoidní artritidy

Dobrý den,prosím o radu.Před půl rokem jsem se začala léčit na revmatoidní artritidu.Revmatoložka mi předepsala Flamexin a dala inj.kortikosteroidu.Poté nastalo zlepšení,ale po14.dnech se opět objevily otoky a bolesti.Nyní mi byl předepsán Methotrexate 2krát týdně,2tbl.denně,dle příbalového letáku soudím,že vedlejší účinky jsou příliš vážné.Domníváte se,že léčba takto silným preparátem je opravdu nezbytná?Není možná šetrnější léčba?Děkuji za Vaši odpověd.Hana

Odpověď odborníka:

U vašeho onemocnění bylo postupováno běžným způsobem. Když nezabírala běžná protizánětlivá nesteroidní léčba, dostala jste kortikosteroidy. Pokud ani ty nezaberou, lépe než zvyšovat jejich dávky je zvolit lék s jiným mechanismem účinku - tzn. imunosupresivum. Je pravda, že lék má řadu nežádoucích účinků, ale vaše choroba je také vážná a tuto léčbu plně vyžaduje. Jestliže dojde ke zlepšení stavu, jistě bude léčba znovu upravena, dávky sníženy, případně tento lék vysazen úplně.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x