Příměs krve ve slinách

Dobrý den,měla bych k Vám dotaz: cca před 3 lety se mi začala objevovat krev ve slinách, byla jsem vyš. na ORL na tzv. epifaryngoskopii a laryngoskopii a výsledek byl negativní. Protože problém stále přetrvával,byla jsem na jaře vyšetřena opět - flexibilním epifaryngoskopem a laryngoskopem a opět. s neg. nálezem. Co prosím může být příčinou? Jsem převědčena, že původ "od zubů" není,protože tyto sliny s příměsí krve "vycucávám" jakoby ze "zadu". Jsem dlouhodobým alergikem a dlouhodobě užívám kapky Olynth (vím, že jsou problémem, ale já bez nich s ucpaným nosem neusnu), mohla by být příčinou krvácení tedy např. podrážděná sliznice nosohltanu z dlouhodobého užívání Olynthu? -nebo čím lze,prosím, toto krvácení vysvětlit, pakliže přetrvává už skoro 3 roky a epigaryngoskop s laryngoskopem nic neprokázaly? Základní vyš. krevní srážlivosti mám v pořádku i krevní obraz. Ascorutin nepomáhá. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Jano. Daná ORL vyšetření mohla být normální - pokud jste zrovna nekrvácela. S postižením sliznice dekongestivními kapkami stav souviset může. Teoreticky může jít i o problém týkající se přímo slinných žláz, nikoliv "krku", na který bylo ORL vyšetření zaměřeno. Každopádně jde o problém, který by měl být řádně vyšetřen - na vhodném postupu se domlouvejte se svým praktickým lékařem (který zná detaily týkající se Vašeho zdravotního stavu obecně a má k dispozici výsledky z ORL), zubní vyšetření by bylo přece jen také na místě. Mimochodem - co Vám ORL lékař řekl jako předpokládanou příčinu stavu?

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: