Příměs krve ve slinách

Pane doktore, děkuji za jednu již Vaši odpověd k tomu problému. Na ORL mi byla provedena již ta dříve zmíněná epifaryngoskopie optickým přístrojem přes nos do hrtanu s neg. nálezem, dále mi byl dělán RTG snímek nosních dutin, to bylo také v pořádku, stejně jako vyšetření krevního obrazu a zákl. vyšetření srážlivosti. Na OrL mi paní doktorka řekla, že může jít o "sanorinismus". Opravdu by přítomnost krve ve slinách mohla souviset s Olynthem? Z nosu jsem nikdy nekrvácela. Na zubním mi bylo sděleno, že "sliznice má tendenci ke krvácení",ale můj pocit stále je, že musím jakoby vycucat zezadu,jinak se tam ta krev ve slinách neobjevuje. Jak je možné, že už to trvá 3 roky? V ORL zprávě je napsáno: sliznice nosu normoplastická, pravý průduch mírně hypertrofický, epifaryng, laryng v normě, VDN vzdušné. Vyšetření neprokázalo příčinu obtíží. Dg: sanorismus.

Odpověď odborníka:

Dobrý den ještě jednou. Otázku, zda užívání Olynthu vyvolává daný problém, posoudíte pouze tak, že jej zkusíte vysadit (chce to trpělivost, počáteční zhoršení ale brzy odezní...). Ovšem z doplňujících údajů je nápadný závěr stomatologa - Váš popis ("vycucávání...") ukazuje spíše na zubní původ potíží a byla-li shledána sliznice s tendencí ke krvácení, měl by Vám stomatolog říci, čím to nejspíše je a co s tím...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: