Priorix a následné zastavení růstu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může očkování priorixem způsobit zastavení růstu u dcery? Dcera byla očkovaná v 17-ti měsících. Do té doby rostla hezky (3m - 60cm, 6m - 65cm, 1rok - 72cm, 18m - 80cm a 9kg). Teď má 23 měsíců a od očkování nevyrostla ani o centimetr a váhu má 10kg, což je podle mě oboje dost podprůměrné.. Po 2.roce nás čeká druhé očkování a uvažuji o jeho odložení, pokud by to mělo vůbec nějaký smysl? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda toto mohlo způsobit očkování si netroufnu říci. Nesetkal jsem se s tím. Rychlost růstu výšky a hmotnosti je individuální, neznám všechna růstová data, klinický stav, výšku a hmotnost členů rodiny...není ale problém poruchu růstu, neprospívání dnes cestou vašeho lékaře vyšetřit, nejčastěji se setkáváme u dětí s poruchou štítné žlázy, potravinovou alergií - lepek například, nebo poruchou sekrece růstového hormonu. Zcela jistě upozorněte vašeho pediatra. klima

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: