Přípravek agnucaston

Dobrý den, mám dotaz ohledně užívání přípravku Agnucaston. Může mít nějaký vliv na početí nebo na negativní vliv na plod? Užívám jej na fybrocystickou mastopatii a s přítelem bychom se chtěli po svatbě, která bude 12.8. začít pokoušet o miminko. Agnucaston jsem začala brát teprve před 2 týdny a doporučená doba užívání jsou 3 měsíce. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, jestli agnucaston spolehlivě nevadí Vám nikdo neřekne, protože neexistuje studie,která by to potvrdila či vyvrátila.pokud se jedná jen o tři měsíce, "zkoušku" potomka bych odložila po dobrání léku.v každém případě si nyní nasaďte kyselinu listovou a užívejte ji kontinuálně až do 12.uk.týdne těhotenství(do konce 3.měsíce).

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: