Přípravky na zvětšení prsů

  • Dotaz od: Povýšilová
  • Publikováno: 18.10.2016
  • uLékaře.cz

Zvažuji koupi přípravku Nadrain nebo Decolen na zpevnění prsou.Před třemi lety jsem prodělala hlubokou trombozu levého lýtka zapříčiněnou vymknutím kotníku a dlouhodobým užíváním antikoncepce. Předtím jsem užívala s antikoncepcí také Decolen. Léky na ředění krve již neužívám dva roky, antikoncepci užívat nesmím. Mám problémy s trávením a intoleranci laktozy. Mohu tyto přípravky užívat? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

U fytoestrogenů je možno předpokládat určitý vliv na srážení krve, jako u estrogenů samotných, ale podstatně slabší (i když na toto téma není příliš jasných výzkumů). Ve Vašem případě hrálo zřejmě ve vzniku trombosy hlavní roli poranění a antikoncepce k tomu "jen" přispěla. Takže si nemyslím, že by uvedené přípravky nebylo možné užít kvůli riziku trombózy. Jde ale o doplňky stravy, takže z principu zodpovědnost nesete sama a účinek není zaručen, takže hlavní otázkou je, zda má užívání vůbec smysl. Zda přípravky obsahují laktosu se zeptejte v lékárně.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: