Přírodní antidepresiva na úzkost

Dobrý den je mi 19 chtěla bych se zeptat zda máte zkušenosti s přírodními antidepresivy a jejich účinky. Trpím již 2 roky úzkostmi z rakoviny. Bojím všeho co se mi objeví na kůži nebo pih a stroupků a všeho co si na kůži strhnu nebo objevím. A i bojím se i toho,když si něco strhnu třeba na hlavě a nevidím to a už přemýšlím,co by to mohlo být a že to je nebezpečné..vždy se bojím a pak uklidňuju,že to snad nic není a tak pořád do kola..jsem stále ve stresu.také se bojím zbarvení pih,že by mohli být nebezpečné svým zbarvením atd. Bojím se také toho,že bych si tímto mohla rakovinu do budoucna přivolat. Myslíte,že bych si to tímto moha přivolat. Všichni mi říkají,že ano.Bojím se všeho kolem rakoviny. Vyzkoušela jsem i různé psychoterapie jako je kineziologie a terapie EDT a vše pomohlo jenom na chvíli. Nebo myslíte,že by už byli potřeba nějaká lehčí antidepresiva od praktického lékaře nebo rovnou k psychiatrovi. U něj jsem také asi před rokem byla,ale antidepresiv jsme se bála kvůli možným nežádoucím účinkům. Nebo nevíte o nějaké psychoterapii,která by byla hrazená pojišťovnou nebo z části aspoň hrazená pojišťovnou? Předem děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to, že sledujete své tělo a všímáte si změn, je jistě dobře. U vás však míra tohoto sledování zřejmě přesahuje míru a způsobuje vám obtíže a jak sama píšete úzkostné stavy. Podle popisu jsou vaše obavy poměrně veliké. Co se týká bezplatné psychoterapie, je dostupná prostřednictvím klinických psychologů. Většina z nich má smlouvu s pojišťovnami, tudíž klient neplatí. Píšete, že jste již vyzkoušela různé formy, já osobně bych vám ještě doporučila hypnózu nebo NLP v Praze, konkrétně p.Jitka Ďuricová. Co se týká antidepresiv, nízká, udržovací hladina má velmi malé nežádoucí účinky. Samozřejmě můžete vyzkoušet i přírodní antidepresiva. Na každého člověka působí něco jiného. Možná by nebyla na škodu kombinace psychoterapie a hypnózy, nebo psychoterapie a antidepresiv. Ať uz se rozhodnete jakkoliv, přeji vám, ať se obtíže zmírní nebo zmizí úplně.

Mgr. Miroslava Hruboňová
Mgr. Miroslava Hruboňová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické poradenství Mgr. Miroslava Hruboňová

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: