Přirostlá jizva

dobrý den paní doktorko, mojí mami operovali zánět šlach...bohužel ji ale přirostla jizva, takže ji to operovali znovu a jizva přirostla opětovně, prý se její tělo brání a vytváří hodně vaziva...nyní jí doktor nabídl, že by mohli znovu jizvu řezat nebo píchnout kortikoidy (od září ji totiž chce poslat do práce kvůli sociálce- nechápu) ptala se tedy dalších doktorů a ty kortikody vůbec nedoporučují...nabídli jí naopak nějakou léčbu homeopatiky, zatím neví jak a které..chtěla bych vědět, jestli je nějaká možnost že homeopatika jizvu uvolní..navíc jí brní palec a ukazovák, prý tam má asi chycený nerv, je to na levé ruce, takže je to docela nepříjemné a hlavně bolestivé..palcem ohne, ale jen vezme např.hrneček tak má velkou bolest..dělá ve fabrice, tak nevím jak by s tímto mohla fungovat..prosím o radu, jak toto léčit..slyšela jsem i o léčbě laserem nebo plazmou, ale nevím jestli je to vhodné...děkuji a přeji hezký večer Jana

Odpověď odborníka:

Stran fixované jizvy neuvádíte o jakou operaci se jednalo. Na prvním místě je vhodno využit postupu fyzioterapeutů k uvolnění jizvy tlakovou masáží, mobilizačními postupy jizvy a okolí jizvy. Pokud by byla jizvy hypertrofická nabízí se použítí nízkovýkonného laseru. Homeopatika nemají žádný význam. Jinak po posouzení ortopeda, zhodnocení lokálního stavu rány, jizvy s dalším postupem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: