Přirostlá předkožka

Dobrý den, nedávno jsem měl podezření, že mám fimózu. Objasnil jsem to rodičům a říkali, že fimózu nemám, ale během 6 až 12 let jsem se o svůj pohlavní oragán nestaral. Nestahoval jsem předkožku, což mělo zanásledek, že mi předkožka šla špatně stáhnout (při erekci vůbec). V současnosti je to lepší. Ale na mém žaludu se udělal takový povlak smegmatu, který nejde smýt a na něm se kousek předkožky zachytil.Takže když stahuju předkožku, tak ji stáhnu na jedné straně celou a na druhé mi kousek chybí. A myslím si, že to je důvod, proč mi jde v erekci tak špatně stáhnout. Chci poradit, jestli není nějaký způsob jak to smegma odstranit (mast...).A možná mi ta předkožka přirostla k žaludu.Vadí to moc?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dane. Někdy špatná či nedokonalá hygiena může vést k zánětu žaludu a předkožky ( odborně balanoposthitida), v důsledku kterého se slepí předkožka s žaludem. Pomoc je jednoduchá - navštívte urologa, který Vám pomůže jednoduchým chirurgickým zákrokem. Hlavně se nesnažte pomoci si sám- jakékoliv násilné pokusy o odlepení předkožky povedou k trhlinám kůže a následnému jizvění, což by mohlo celou situaci jenom zhoršit.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Předkožka | Od: Tom | 11.3.2015 21:25
Mám stejný problém
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: