Přirozený porod s kýlou

Dobrý den.Jsem v 33 TT. Mám dvě ventrální hernie 35krát 23mm a 15mm. Dále trpím astmatem a latentní tetanií. Moje ošetř. lékařka mi dop. S.C. Moje gynekoložka spolu s chirurgem( po zběžném pohmatu bez vyšetřní ultrazvukem) ,ale toto zamítli. Gynekožka se ještě chirurga ptala "jak se to vlastně dělá , že ona ani pan primař ještě s kýlou nerodili..." prosím o váš názor a děuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, porod s asymptomatickou kýlou přirozenou cestou je možný, důležité v rozhodování o způsobu porodu je bezpochyby také doporučení chirurga. Porod s kýlou fakticky není odlišný od běžného porodu u maminek bez kýly. Kýla je samozřejmě v průběhu porodu kontrolována. Řešení kýly je obvyklé po porodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: