Přisátí klíštěte

Dnes mě kousnulo klíště myslim ze nebylo prisate dlouho šlo velmi snadno vyndat prusate mohlo byt max 2 hodiny. Misto pod podpažím od kud jsem ho vyndal je naprosto normální, ale mám trochu strach. Chtěl bych se tedy zeptat hrozí mi něco ? Ps: Na fotce v priloze je misto kde kliste bylo přímo uprostred. Na kraji se jedna o pihu.

Odpověď odborníka:

Ondřeji, na přiložené fotce opravdu nic nevidím. Teoreticky hrozí nákaza boreliozou nebo klíšťovou encefalitidou. Ovšem nijak se nestresujte, kdybyste cca za týden či později začal pozorovat větší, než 5 cm zarudlý kruh, uprostřed vybledlé místo či by Vám bylo špatně- světloplachost, bolesti hlavy, zvracení, teploty apod., navštivte lékaře. Riziko onemocnění je opravdu velmi nízké, takže se opravdu nestresujte, je větší pravděpodobnost, že někde chytíte rýmu, i v tomto počasí;-)
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: