Přiškrcení, prudká bolest na srdci

Při bojovém sportu nešťastnou náhodou mě chytnul jeden můj kolega tak silně za krk, že mi vystřelila svíravá bolest do hrudníku, ktera trvala docela dlouho. Přečetl jsem si, že k tomu dochází i kvůli stlačení věnčitých tepen na krku vyživující srdeční sval, takže bych chtěl vědět, jestli mi to nemohlo poškodit srdeční sval, protože už delší dobu pocituji nepříjemný tlak na hrudníku. EKG jsem už podstoupil a bylo vše vpořádku, přesto mám strach, že se mi do srdce dostala krevní sraženina nebo vzduch. Mohlo k tomu dojít nebo ne? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lary! Velmi teoreticky je možné, že by při silném stisku krčních tepen došlo k embolizaci ateromových hmot z aterosklerotického plátu, ovšem do mozku. Tedy ne do srdce. Pokud už bolest na hrudníku odezněla a ekg vyšetření bylo v pořádku, není třeba se znepokojovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: