Přítelkyně má vysoké riziko děložního čípku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Moje přítelkyně má vysoké riziko děložního čípku. Lékařka ji předepsala nějaké čípky ale nesdělila ji zda může mít pohlavní styk, abych ji to ještě víc neublížilo. A mám mít o přítelkyni velký strach??? Poslední dotaz je jestli nejsem náhodou nosičem viru já pokud ano jak to poznám a zda mám provést nějaké kroky. Moc děkuji za odpověd Milan.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týče užívání čípků, bylo by dobré, kdyby se přítelkyně zeptala své lékařky, co předepsané čípky léčí, a zda může mít pohlavní styk. Nejčastěji se předepisují čípky při infekcích (nejč.asi kvasinkové infekci - pak by neměl být pohlavní styk po celou dobu léčby a přeléčit by se měl i partner (mastí, ne čípky)). Nosičem papiloma viru způsobujícího změny na čípku můžete být a nejspíš jím jste, pokud má tento virus přítelkyně. Dělat proti tomu nyní nelze z Vaší strany nic, kromě sexuální věrnosti. Někdy se HPV infekce projeví na penisu jako malé bradavičky, pak je potřeba navštívit dermatovenerologii, kde Vás přeléčí. Přítelkyně se může nechat očkovat proti HPV virům, může to snížit riziko, že se nakazí dalšími HPV viry způsobujícími poškození čípku.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: