Příušnice.

Dobrý den, Prodělávám již 4 den příušnice, horečkami nad 39 jsem si uz prosel a uplně vymyzely az na natekly krk a pod krkem. Je mi skoro 19 let a bojím se zánětu varlat. Je možné i po odeznění horečky ještě zánět do varlat dostat? A jak přibližně dlouho trvá než mi splaskne obličej? Moje obvodní lékařka mi ihned při prvním přiznaku nasadila antibiotika z duvodu abych se vyhl právě zánětu varlat. Jsem možná příliž vystrašený ale mám z toho strach. Děkuji za odpověd a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Hezký den Matyáši, udává se, že otok obličeje při příušnicích by měl vymizet do 10 dnů od počátku příznaků, na otoky můžete pro jejich zmírnění přikládat teplé ( ne horké ) obklady a co se týče zánětu vyrlat, je důležité tuto lokalitu Vašeho těla sledovat, při otoku, zarudnutí, bolestivosti varlete rychle vyhledat Vaši praktickou lékařku, resp. lékařskou pohotovost. S díky za dotaz a přáním brzkého uzdravení, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: