Příušnice

Je možné se nakazit od člověka co má příušnice a má už nasazené antibiotika? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Šárko, nemocný je infekční týden před objevením příznaků a ještě dva týdny po jejich odeznění. Jedná se o virové onemocnění, kde antibiotická léčba je neúčinná, berou se jen v případě komplikací nebo těžším průběhu onemocnění. Přeji hezký večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: