Příušnice

Dobrý den, před pár dny jsem sem posílala dotaz ohledně příušnic, ale moc jsem nepochopila odpověď. Dne 20.4 přítel omarodil s příušnicema. 3 dny horečky a na pravé straně boule za uchem..Po více jak týdnu 28.4 se mu udělala boule na druhé straně a jen hrozná unava. Jak dlouho bude ještě infekční, když dnes už mu ten otok se zlepšuje a cítí se lépe :-) Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Příušnice mají inkubační dobu až 3 týdny a nakažlivost je cca týden před vznikem onemocnění a cca 2 týdny po začátku onemocnění. Vzhledem k nemožnosti klinického vyšetření nedokážu posoudit, zda se jedná o projevy příušnic na příušní žláze nebo reakci lymfatických uzlin, která se může projevit se zpožděním. Domnívám se, vzhledem k popisu příznaků, že váš přítel již není infekční.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: