Příušnice - nakažlivost

Dobrý den, poslední měsíc jsem několikrát přišel do kontaktu s osobou s příušnicemi. Asi před třemi dny jsem měl potíže s polykáním a cítil jsem bolest v oblasti krku. Nyní jsem však bez příznaků. Je možné že prodělávám nemoc takovým lehkým průběhem? Může ještě propuknout "ve velkém"? Děkuji

Odpověď odborníka:

Potíže s polykáním a bolest v oblasti v krku byly spíše zánětem sliznice hltanu a hrtanu. U příušnic bývají zvětšené příušní žlázy, odtud i název onemocnění. Pokud jste příušnice v dětství neprodělal, mohou propuknout i v dospělosti. Při potížích se obraťte na svého praktického lékaře, který Vám krevními testy zjistí, zda příušnice máte. Lze i serologickým vyšetřením zjistit, zda jste je prodělal.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: