Příušnice u dospělého muže

Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu neobvyklou otázku. Nejsem si ani jistá, zda mi budete schopný pomoct, ale jsem už ochotná zkusit cokoli a dozvědět se další informace. Jedná se totiž o mého přítele. Brzy mu bude 27 let a cca před pěti lety měl příušnice s oteklým varletem. Léčil je ATB (přibližně dva týdny), ale před rokem a půl se opět na jeden den objevil otok varlete - bez jasné příčiny. Aktuálním problémem je teď jeho psychický stav. Byl dezorientovaný, přestal pracovat, uzavřel se do sebe, má různé vidiny (především je přesvědčený, že jsem mu nevěrná - až nadpřirozené, nemožné tempo), přitom žárlivý nikdy nebyl a spoustu dalších. A má otázka spočívá v tom, zda je možné, aby příušnice a problémy s nimi spojené, mohly zapříčinit tyto psychické problémy. (Někteří lékaři mi tuto domněnku potvrdili-primář urologie např., jiní zase vyvrátili, že to není možné.) Já tuhle situaci musím nějak řešit, protože už nevím, co dál a ten problém je dost vážný. Sama nemám představu, jak dlouho ještě psychicky vydržím. Je to neuvěřitelně vyčerpávající. Předem moc děkuji za Váš čas a doufám v nějakou odpověď, která mi dá novou sílu. S pozdravem Karolína

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příušnice ani zbytnění varlete určitě nemají jasnou přímou souvislost s takovým stavem psychiky. Volil bych spíš konzultaci s psychiatrem

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: