Příušnice v těhotenství

Dobrý den, jsem 32+3 tt a onemocněla jsem příušnicemi. Chtěla bych se zeptat, jestli to může nějak ovlivnit moje miminko. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mileno! Spalničky, příušnice mívají v těhotenství horečnatý průběh a mohou způsobit potrat či předčasný porod. Mohou také v prvním trimestru (to se Vás už netýká)způsobitt rozštěpy rtů, srdeční vady, hluchotu a mentální poruchy. Konsultujte svého gynekologa, možná bude chtít, abyste nastoupila do nemocnice.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Příušnice | Od: VAJDOVA.E | 25.5.2011 16:25
Dobrý den, syn má příušnice a ve společné domácnosti s námi je i těhotná snacha v 5 měsíci těhotenství. Je to pro miminko nebezpečné.Děkuji za odpověď.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: