Příznaky boleriozy

Je mi 23 let a letos na podzim mě kouslo klíště. Klíště bylo odstraněné celé. Zarudnutí místa kousnutí nebylo. Nyní na sobě pociťuji studené návaly,ledové ruce,třes,bolesti hlavy,změny nálad,únava a nejvíce mě znepokojuje silné bodání zad.Nejsem hypochondr,ale nemoci způsobené klíšťaty mě děsí.Po bádání jsem se dozvěděl,že je možné imunologické vyšetření. Mohu se zeptat jestli je nutné navštívit praktického lékaře před tímto testem? A nebo jestli byste neměl nějaké mínění o co by se mohlo jednat? Děkuji za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Rozhodně navštivte svého lékaře - pro jakýkoliv zdravotní problém platí, že je vhodné nejdříve navštívit praktického lékaře, ten po vyšetření zváží možné příčiny problému a určí další postup. Potíže, které popisujete, jsou nespecifické a nelze z nich tedy přesněji soudit, zda souvisí s infekcí od klíštěte - možné to nicméně je. Na dalším se domluvíte s Vaším lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: