Příznaky kapavky - léčba sumamed 500

Vážený pane doktore, v sobotu 4.12. jsem měl pohlavní styk se svou spolužačkou (VŠ), která popírá, že by bez kondomu s někým spala, naposled prý před 6 měsíci. Bezprostředně po styku mě pálilo při močení, další den jsem měl mírný výtok, v pondělí také. Barva byla spíše bílá, čirejší. V úterý jsem si došel na Urologii, kde mi po popisu problému předepsali Sumamed 500 na 3 dny (1 za 24hod). Pálení při močení ustoupilo, výtok také, jenom mám více vlhko okolo žaludu, občas opravdu malinká skvrna na trenkách. Moje otázka zní, zda vůbec pomocí tohoto léku lze případně kapavku vyléčit? Existuje vyšetření bez výtěru z močové trubice? Rád bych si zašel na testy, ale nechci výtěr. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem T.

Odpověď odborníka:

Vyšetření na kapavku je kultivační a k tomu je stěr nutný, antibiotická léčby by měla být dostatečná. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: