Příznaky těhotenství

Dobrý den,bojíme se s přítelkyní,zda není těhotná...zhruba týden a půl jí začíná být špatně,motat hlava,nafouknuté břicho a bolest v kříži a celý den proleží...je to blbost mít příznaky zhruba týden a půl po sexu? Prášky bere pravidelně,bez vynechání....nemůže to mít z toho strachu vsudgerovaný v hlavě a nebo nemůže se jednat o třeba virozu? Při sexu došlo k ejakulaci do pochvy,ale jen malého množství.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, riziko otěhotnění při pravidelném užívání antikoncepce je malé, ale pokud chcete 100% vyloučit těhotenství, je třeba udělat těhotenský test. Ten ale bude event. positivní až cca 2-3 týdny po pohlavním styku. Zkuste chvíli vyčkat a pak pro jistotu udělejte těhotenský test. Domnívám se, že většinu obtíží můžeme opravdu přisoudit strachu z otěhotnění.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: