Pro mudr. j. leskovskou

Dobrý den. Navazuji na svůj dotaz ze včerejška: Znamená to tedy. že když jsem po roce Depo provera vysadila a 8 měsíců po poslední aplikaci nemám měsíčky, že se nemusím zneklidnˇovat a činit nějaká opatření? Děkuji za odpověd´.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vliv Depo provery na menstruační cyklus je opravdu dlouhodobý, ale pokud jste ji už vysadila a 8 měsíců nemáte menses, měl by vás vyšetřit gynekolog - hormonální profil, ultrazvuk a podobně, aby zjistil vaši současnou hormonální situaci (menopausu předčasnou apod.). Ohledně osteoporosy se znepokojovat zatím nemusíte, jde spíše o teď hormonální stav vašeho těla. Testy lze zjistit, zda jste nevstoupila již do menopausy (už od přírody) a potom by byla situace s osteoporosou jiná. Lékař by vás měl nejprve vyšetřit a potom instruovat o dalším postupu - podle toho, co zjistí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: