Problém

Volám se Tomáš a mám 1 problem moja lekárka my vravela že antibiotika nepotrebuji tak se chcem spítat da se liečit zapal aj sniečim iním berem ibalgin 400,6 tabletiek na bolest silne mne bolia pluca i citim často na hrudníku tlak,berem i Urinal akut 20 tabletiek močových ciest 2 za den a mávam zimnicu dene a nemám teplotu pred tím sam mal zapal predušiek už trva dost dluho može choroba prejst do chronickeho ochorenia?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Tomáši.Antibiotikum volí lékař k léčbě infekce jen v případě,kdy je předpokládaným vyvolavatelem onemocnění citlivý původce-tedy bakterie.Je navíc zapotřebí,aby zvolené antibiotikum bylo "šito na míru"té bakterii,která je nejpravděpodobnějším původcem/lékař musí znát hlavní skupiny bakterií,které vyvolávají onemocnění v příslušné části těla../.Nevhodně podané antibitikum Vám nejenom nepomůže,ale dokáže prodloužit průběh Vašeho onemocnění,protože vlastně potlačí přirozené konkurenty skutečných "viníků"Vaší nemoci.Navíc Vám může způsobit naprosto zbytečně některé nežádoucí účinky.Takže-Vaše lékařka na Vás jistě "nešetří"časem,znalostmi ani penězi-snažte se jí,prosím,svěřit s případnými pochybnostmi.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: