Problem po operaci kyly

Dobry den.mam 14tydnu po operaci třiselne kyly na leve strane.provedena laporoskopicky.po 6 tydnech po poklusu 500m začala bolest od rozkroku dolu cc5cm bolest v kyčlich a tlak v oblasti konečniku. neumožni dalši pohyb. bolesti trvaji zhruba 3 dny ale bolest asi šlach od rozkroku smerem ke kolenu v delce 5cm přetrvava dele stim že přechazi z jedne strany na druhou a problem se opakuje zhruba po tydenim klidu. navštivil jsem 2 urologa na nic nepřišel a ortoped taky ne .mohlo dojit k poškozeni nejakeho nervu?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Filipe. Moc nerozumím tomu časování. Píšete, že jste 2 týdny po operaci kýly a po 6 týdnech klušete? I kdybyste klusal po 6 týdnech po operaci je to špatně. Námaha břišní stěny se doporučuje po jejím definitivním prohojení až po 3 měsících. Tzn. vyhnout se jakýmkoliv sportům, kde přetěžujete břišní stěnu. Jinými slovy nevadí třeba plavání, chůze, jízda na kole, vše v rozumné míře. Běh a otřesy při něm způsobené naopak břišní stěnu namáhají. Doporučil bych kontrolní ultrazvukové vyšetření břicha a návštěvu v ordinaci operatéra, který operaci prováděl. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: