Problém po operaci nádoru

V roce 2008 jsem podstoupila operaci nezhoubného nádoru pod uchem, který mi tam rostl přibližně 2 roky. Operace se celkově povedla a již tenkrát jsem byla upozorněna, že potrvá tak 3/4 roku než mi dorostou nervy, jelikož byli následkem operace porušeny. Od té doby mám čím dál častější migrény i problémy s páteří. Naušnice nemohu nosit ani dnes, i přesto že boltec dodnes skoro necítím, po po více jak 2 hodinách začnu mít zase migrény. Nyní v období zimy se snažím krk a hlavně jizvu zakrývat, ale bolestem se nevyhnu. Týden co týden si vždy beru nějaký prášek. Několikrát jsemskončila s bolestmi i na pohotovosti, kde mi byla nasazena kapačka. Lítám mezi neurologem, neurochirurgem a rehabilitacemi. Nechci být doživotně závislá na několika druzích lécích. Je mozné že vše může být následkem operace nádoru??? Jelikož bolest hlavy i krční páteře (prý mám pravé rameno výš než levé a to jsem nikdy neměla) je právě na pravé straně, kde proběhla i operace nádoru.

Odpověď odborníka:

Zvýšená citlivost a bolestivost ušního boltce může být dána porušenou inervací, drážděním nervu, což s operací bude asi souviset více, než s krční páteří. Migréna s tím ale souviset nemusí a jejím spouštěčem krční páteř být může. Cvičení krční páteře, případně masáže by mohly přinást částečnou úlevu, lékům se ale asi úplně nevyhnete.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest ušního lalúčku | Od: Jana | 18.2.2016 08:38
Dobrý den,v říjnu 2015 jsem podstoupila operaci
nezhoubného nádoru přímo pod levým
uchem.Poslední 3 týdny mě bolí na dotek levý
lalůček,je dost citlivý.Už jsem dostala i
antibiotikovou mast,bohužel bolest
přetrvává.Okolí ucha to mám citlivé ale ten
lalůček je citlivý až bolestivý na dotek.Jedu do
tepla a mám obavy aby mi sluníčko ještě víc
neuškodilo.Můžete mi prosím poradit?Děkuji
reagovat
re:bolest ušního lalúčku | Od: uLékaře.cz | 18.2.2016 09:12
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x