Problém při defekaci

Dobrý den, koncem listopadu minulého roku jsem byl diagnostikován zánětem prostaty, bral jsem zhruba měsíc antibiotika. Problémy se však po dobrání vrátily. Po dvou týdnech skončení léčby ATB jsem měl pocit neúplné defekace, později jsem našel i velké hleny ve stolici spolu s trochou krve. Lékařka mi řekla, že to je po antibiotikách a ať jím jogurty s biokulturou. Vše se zlepšilo, ale před týdnem jsem opět našel malé množství hlenu, nyní i při defekaci cítím velkou bolest a občas malé množství krve na toaletním papíru, nemohu se ani úplně vyprázdnit. Jedná se o hemeroidy, nebo o něco vážného, co souvisí se zánětem prostaty? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jane. Malé množství čerstvé krve při defekaci a bolestivá defekace jsou s velkou pravděpodobností známkou hemeroidů. Dodržujte důsledně hygienu po kažé stolici, dále Vám můžou pomoct Factu čípky. Pokuď se potíže zhorší nebo nedojde k žádné změně, měl by jste vyhledat lékaře a podrobit se kolonoskopickému vyšetření.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Bronchitidu signalizuje nejen kašel: poznejte i ostatní příznaky
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Crohnova choroba – šest nejčastějších chyb, které narušují léčbu
Aspirin může ochránit před rakovinou
Články: Aspirin může ochránit před rakovinou
Dlouho známý a finančně...
Srdce
Články: Srdce
Starověk spatřoval v srdci...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: