Problém s buzením

Od roku 2005 trpím častým nočním buzením. Byl jsem odeslán do spánkové laboratoře kde konstatovali psychosomatickou poruchou. Nasadili mi antidepresiva (miabene), nabízeli Trittico a mirtazapin. Když jsem bral 3 roky Miabene, usínal jsem dobře a stejně se v noci budil, když ho neberu, usínám o něco hůře, ale budím se naprosto stejně. Zkusil jsem psychologa, ale tam mi sdělili, že netrpím žádnou depresí a jediné s čím mi mohou pomoci je nemít strach z nočního buzení. Podle spánkového kalendáře zjistili, že se budím v podstatě pořád stejně cca co 1,5 hodiny. Už nevím, kam se obrátit, ale brát léky na depresi, kterou asi ani netrpím mi příjde zbytečné. Existují jiné léky, které by mi mohly pomoci nebo jiná diagnostika, která by odhalila příčinu? Moc děkuji za každou radu.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Tomáši, pokud Vám nepomohla léčba specializovaného pracoviště, můžete zkusit - bez záruky na úspěch - některou z alternativních metod, např. akupunkturu, psychoanalýzu, apod. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Články: Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Nadbytečné kilogramy trápí...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Články: Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Revmatoidní artritida umí...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: