Problém s dýcháním dušnost

Dobrý den přeji,děkuji moc za odpověd,máte naprostou pravdu ve všem ano docela chrápu chodím pozdě spát pozdě pak ráno stávám ano mám i ten mikro makro spánek někdy se probudím v noci a mám pocit že už je po mě,protože mě tak buší srdce,ano je to možný způsobený i dlouhodobým stresem po smrti mámy nedostatkem cvičení,vitamínů,ano vím,že sem zlenivěl,přibral minim 10kg a to je špátný můžu se ještě zeptat na tzv dokysličování mozku tzv vyrovnání vnitřní teploty těla mozku s okolní venkovní teplotou??proto to extrémní zívání a nadechování se při zívání pusou,ta zvětšená či snížená činnost štítné žlázy ovlivnuje co přesně a co na to brát za lék jod??v půlce února jdu na interní celkovou prohlídku ke svýmu doktorovi tak uvidíme každopádně děkuji za jakoukoliv odpověd spíše by to asi chtělo nějaký lék na chrápání lepší spánek a štítnou žlázu zatím dobírám ten ekilog na vysoký tlak a liperol na zvýšený cholesterol v krvi děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, při interním vyšetření poproste pana doktora o vyšetření štítné žlázy /TSH z krve/- do té doby NIC neužívejte, žádný jod,nic, potřebujeme vědět,zda je činnost štítnice v pořádku. Lék na chrápání neexistuje, pomůže zhubnout, chce to změnu životního stylu, víc fyzické aktivity-až zhubnete těch 10 kg, budete méně chrápat, lépe spát, sníží se Vám krevní tlak a tuky v krvi. Otázce o vyrovnávání teploty mezi mozkem a okolím nerozumím. Po interním vyšetření se objednejte k monitoraci ve spánkové laboratoři.S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: