Problém s erekcí

Dobrý den, je mi 22 let a již delší dobu mne trápí erekce. Měl jsem příležitost mít několik sexuálních partnerek, ale vždy se nedostavila erekce. Nějak jsem tento problém neřešil až do teď kdy jsem si našel přítelkyni a budeme spolu 6 měsíců. Erekce se dostaví při líbání, mazlení, hlazení, dotyků na intimních partiích a jsem schopen ji udržet velmi dlouho. Pokud ovšem dojde k orálnímu sexu či má dojít ke styku, nebo pokud se mezitím "zakecáme" erekce zmizí a málokdy se podaří dosáhnout pohlavního styku. Pokud náhodou ke styku dojde tak při snaze změnit polohu erekce zmizí. Nepomůžou ani již zmiňované kroky a je potřeba aspoň tu půlhodinu počkat než jsem schopen opět dostat erekci. Navštívil jsem urologa, který mi udělal ultrazvuk varlat a krevní testy a vše bylo v pořádku. Předepsal mi Sildenafil Actavis 100 mg s tím, že problém je v hlavě a po 2-3 užitích se mi "nakopne" podvědomí a vše bude v pořádku. Bohužel se tak nestalo. Před přítelkyni se nestydím, vedeme normální krásný vztah. Sem tam hádka, ale vždy vše spolu vyřešíme. Zkoušeli jsem krom prášků také erekční kroužky, změnu prostředí a také menší romantiku. Také autoerotiku, ale penis nebyl ztopořený, tudíž k orgasmu došlo namáhavě a erekce se dostaví vždy před ejakulací. Partnerka se mnohokrát snažila přivodit mi orgasmus jak orálně tak "ručně", ale jelikož erekce není tak bez úspěchu. Při masturbaci se erekce dostaví ( občas ne), ale opět sebemenší výkyv pozornosti a erekce zmizí. Byl bych velmi rád, kdyby jste mi napsal jak "přemluvit" mé podvědomí, či jak postupovat k plnému sexuálnímu životu bez těchto potíží. Předem velmi děkuji za vaší odpověď a přeji krásný den. Jakub

Odpověď odborníka:

Milý Jakube, problémem, který popisuješ trpí mnoho "nováčku", co začínají sexuální život. Ostych, přání podat dobrý výkon, strach z prvního pohlavního styku vedou k úzkosti, která potom způsobí, že se to nepovede. Toho, čeho jsme se báli se stane skutečností a jsme lapeni v začarovaném kruhu. Jsi zdráv, ale potřebuješ, jak říkáš, "přemluvit" tvé podvědomí, aby spolupravovalo. Můžeš si vzít lehké ansiolitikum, třeba i homeopatické, nebo raději vyhledat psychoterapeuta. Jsou kroky, které tě z bludného kroku vyvedou, ale nedají se jen tak napsat. Dobré výsledky mám i s hypnózou.

Mgr. David Karel, Ph.D.
Mgr. David Karel, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická praxe v Teplicích

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
 
 
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
Jak navzdory eresce uvařit snadno a rychle?
Články: Jak navzdory eresce uvařit snadno a rychle?
Potíže s vařením při...
Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Články: Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Chirurgická léčba pupeční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Klíště může přežít i v pračce
Články: Klíště může přežít i v pračce
Než se vydáte na procházku...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Kuřáci zažívají při rakovině plic větší bolesti než nekuřáci
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: