Problém s erekcí, masturbace

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na 2 dotazy. 1) Asi před rokem, kdy jsem měl partnerku, jsem neměl problém s vyvrcholením. Poté co vztah skončil, jsem občas masturboval...někdy až 5x týdně. Nyní mám novou partnerku a mám při styku problém s vyvrcholením. Může na to mít vliv právě ta častá mastrubace ? A může mít tak častá masturbace na mou plodnost ? Děkuji 2) Mám problém s ereckí, ani ne tak, že bych jí nemohl dosáhnout, ale nedovedu jí ovlivnit a někdy je až příliš častá. Stačí abych se s dívkou líbal a mám erekci. Někdy stačí i to, abych se s dívkou obejmul a mám erekci. Je to nějaký psychický problém ? Nebo to opět může být způsobeno mastrubací ? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

MASTURBACI lze brát podobně jako fitness, každý orgán potřebuje procvičovat:svaly i topořivá tělesa v penisu - čím častěji masturbujete, tím lépe: pětkrát týdně při absenci partnerky/partnera je poměrně málo. Na ejakulaci a prožitek orgasmu to jistě nemá vliv, pokud, tak příznivý. Plodnost s masturbací nemá nic společného, Varlata a další přídatné pohlavní orgány, zejména prostata, naopak opakovaným orgasmem, ať s partnerkou/partnerem, nebo při onanii, spíše posilují - platí totéž co výše pro erektilní funkci. Erekce je pochopitelná, spíše vítaná, myslím, že v tomto směru jste zdravý a šťastný muž: Něžně se erekce dostavuje několikrát během noci a ráno, během noci ve fasi, kdy člověk prožívá sny. Během dne myslí člověk podle průzkumů každých patnáct až dvacet minut a má při tom erekci. Máte spíše problém unést svou sexualitu, je to případně otázka pro psychologa. Po tělesné stránce jste zdráv a je Vám téměř co závidět! Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: