Problém s erekcí pri prvním styku

Dobrý den, je mi 19 let. Nedávno jsme se s přítelkyní (oba poprvé) pokusili o pohlavní styk, ale přišel trošku (pro mě) trapný moment. Při nandavání kondomu jsem cítil, že erekce není dost silná, na to, abych do pochvy poprvé pronikl a tak se to táhlo prakticky půl hodiny, i přes různé laskání a pomáhání rukou. Zatímco jindy, ikdyž se třeba jen mazlíme, nebo líbáme, se erekce dostaví i nečekaně nebo nechtěně a zdá se, že dostatečně pevná, zatímco když mělo dojít na styk, nepřišlo prostě nic, tudíž ani na samotný styk nemoho dojít a dráždění penisu bylo spíše na škodu. Osobně si nedokážu vysvětlit, čím to je, a ikdyž mě partnerka utišuje, že jí to vůbec nevadí, mám takový divný pocit, že se to stane znovu, protože ikdyž jsem vzrušení při laskání a líbání před stykem cítil, penis se prostě nestopořil, a tak se bojím, abych po čase partnerku přece jen neodradil. Četl jsem, že se může jednat o různé faktory jako stres a podobně, ale to si myslím není ten případ a ikdyby byl, nevím jak se tomu vyhnout do příště. Před rokem jsem prodělal zánět mozkových blan, je možné, že je s tím nějaká souvislost? Co se týče masturbace, tak s tu provádím pomrně často a někdy i bez úplného stopoření. Je možné že jsem si třeba zvykl na nějakou určitou polohu nebo něco podobného? Rád bych se při tom i zeptal, pokud bude problém i nadále přetrvávat, zdali mám vyhledat pomoc odborníka nebo se nejdříve poradit se svým normálním lékařem? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

S masturbací ani zánětem mozkových blab Váš problém nemá nic společného. Pokud je přítelkyně dostatečně chráněna antikoncepcí jinou a jste si věrní, souložte bez kondomu - a také bez nároku na pevnou erekci, počkejte, věc funguje tak, že čím méně pozornosti věnujete erekci, tím spontánnější a pevnější je. Na internetu i v knihkupectví najdete publikace o sexuálním trainingu podle Masterse a Johnsonové. Doporučuju přinejmenším pročíst. Pokud se nebude dařit dál, navštivte psychologa nebo sexuologa, ovšem psychoterapeuticky orientovaného.

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x