Problém s kolenem

Dobrý den, pane doktore, včera jsem byl u lékaře s kolenem po úrazu. Diagnoza byla pravděpodobné přetržení/odtržení menisku kolene levé nohy (před 8 lety jsem byl se stejným problémem na operaci, též po úrazu). Pro jistotu mi nejdříve udělal obstřik kolene (Dipro + Marcaine) s tím, že pokud nepomůže, bude nutná operace (AS revize kolene). Dnes již pozoruji změnu k lepšímu, ale měl bych otázku, zda se jedná o jednorázové zlepšení, či zda by se následkem obstřiku koleno mělo postupně zlepšovat i nadále. Rád bych se vyhnul operaci, ale na druhou stranu bych nerad něco zanedbal. Velmi děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Pokud by se jednalo o závažnější poranění samotný nástřik kloubu by zcela potíž neodstranil, spíše jen potlačil. Vyčkejte času, čas ukáže, zda se koleno dále bude konservativní léčbou zlepšovat. pokud by se jednalo o poranění menisku není spěch na místě, operuje se vždy s jistým časovým odstupem po upřesnění diagnozy buď klinickým vyšetřením nebo vyšetřením magnetickou rezonancí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: