Problém s kotníkem

Dobrý den, po úraze na fotbale, kdy jsem si vyvrtl kotník, kdy následoval masivní otok jsem dostal sádru na 4 týdny + fraxiparine 0,6ml. Nyní je to již čtvrtý týden od sundání sádry, chodím na rehabilitace a elektroléčbu, ale kotník je stále z obou stran nateklý a tupě bolí (ikdyž je noha v klidu). Zlomenina byla vyloučena a původní diagnóza byla: Distorsio art.TC 1.dx.gr.gavis. Rád bych se zeptal co tato diagnóza přesně znamená, jestli je bolest a otok i po tak relativně dlouhé době obvyklý, případně mám podstoupit nějaké vyšetření? Co se týče vazů, ty byly natrženy? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Distorze, podvrtnutí znamená přetažení, nebo natržení nebo dokonce přerušení vazů v oblasti hlezna. Sádra se dnes dává spíše výjimečně, ale její přiložení ve vašem případě jen chválím a zdá se, že bude ještě vhodné několik týdnů užívat hlezennou polotuhou ortézu. Rehabilitace, pohybová a fyzikální léčba je na místě. Otok bohužel doprovází takovýto úraz. Vhodná je kontrola u chirurga nebo ortopeda, opakování rtg snímku k úplnému vyloučení kostního poškození, a zhodnocení stavů fixačních vazů, stability hlezenného kloubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na bolest hlavy platí homeopatie
Články: Na bolest hlavy platí homeopatie
Bolest hlavy je jednou z...
Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Články: Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Divertikly jsou výchlipky...
Plané neštovice
Články: Plané neštovice
Varicella neboli plané...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: