Problém s krví

Moje dcera měla asi před 5 lety d-dimery 2:24 bez prokazané trombozy zjisteno po bolestech lýtek,hematologové řekli že kdyby byl problém máme dojít po asi 4 kontrolách(jednou za 6 měsíců) dceru zacali nohy bolet nezjistila se tromboza, jenže po dalsi kotrole mela dcera pozitivni protilatky ANA,ENA,ASLO,ds DNS, kardiolopin.a po další kontrole nyní ji lékař odeslal k PLDD na kontrolu moči testovacími proužky, které měla v pořádku. Myslíte, že jsou tyto příznaky spojené s nějakou nemocí? Už ji nohy nebolí.Trpí navíc anémii.

Odpověď odborníka:

Samotný nález autoprotilátek nemusí svědčit pro nějaké onemocnění. produkce může být navozena i zcela nespecificky například při počínající doznívající infekci. Odběr je proto nutné vždy provádět opakovaně s časovým odstupem klidně 6 -12 měsíců a vždy je hodnotit spolu s klinickými projevy .
Při změně klinického stavu, je třeba provést odběry okamžitě.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: