Problém s menštruáciou po konizácii

Dobrý deň, minulý rok v apríli som absolvovala konizáciu s výsledkom CIN I. jeden mesiac po tom som mala normálnu menštruáciu s bežnou intenzitou, potom však mi menštruácia zoslabla, je dlhšia, dva dni slabo krvácam a potom ešte štyri dni špiním. Bola som u svojho gynekológia, ktorý mi robil sono s výsledkom - 18 D.C. E 13 mm, LO a PO bez Tu zmien a cyst., douglas bez VT, APD negat. uterus norm. velkosti. Predpísal mi Norethisteron, no nič sa nezmenilo, prišla som na kontrolu na 4 D.C a bola mi odobratá krv na HP vrátane hromónov štítnej žľazy a prolaktínu, všetko bolo v norme, len estrogén som mala na dolnej hranici normálu, predpísal mi antikoncepciu Maitalon, neskôr Novynette s tým, že by sa to malo upraviť, no neupravilo sa, antikoncepciu som vysadila a v súčasnosti čakám na prvú menštruáciu po vysadení. Na papieri od gynekológa mám "Hyperplasio endometrii ?" ,"slabšia menses" mám 28 rokov a menš. sa neupravuje už viac ako rok, aj bez antikoncepcie bola pravidelná( každých cca 30 dní)Neviem čo s tým ďalej, čítala som, že niekedy sa po konizácii môže zúžiť kanálik krčka maternice, bolo by to na sone alebo kontrolnej kolposkopii vidieť (cyto som mala 2x po konizácii PAP 2)? pred onkogynekológom som to nespomínala, môj gynekológ povedal, že to nemám riešiť, no nedá mi to, mám strach, aby nebolo neskoro, keď sa rozhodnem mať dieťa (plánujem budúci rok). Aké ďalšie vyšetrenia by som mala podstúpiť? Mám ešte jednu otázku na trošku inú tému. Aká je pravdepodobnosť návratu dysplázie? (HPV test po konizácii mi gynekológ ani onkogynekológ nerobili - vraj netreba, keď mám dobré výsledky) Dá sa PAP 2 považovať po konizácii za dobrý výsledok? (V popise z laboratória je "reaktívne bukové zmeny" aj keď neviem, že by som mala nejaký zápal, robili mi aj kultiváciu a všetko bolo ok)

Odpověď odborníka:

Můžete být klidná výsledky z cytologie po konizaci jsou dobré a také konizace téměř jistě nesouvisí s vašimi současnými problémy Ultrazvuk je normální, a poruchy cyklu by mohla antikoncepce vyřešit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Biologická léčba lupénky: dostupná jen pro vážné případy
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
ERCP
Články: ERCP
ERCP, endoskopická...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Doutníky a dýmka jako zdravější varianta cigaret? Nesmysl
Články: Doutníky a dýmka jako zdravější varianta cigaret? Nesmysl
Kuřáci doutníků a dýmek...
Diabetologické vyšetření
Články: Diabetologické vyšetření
Diabetologické vyšetření je...
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Infekce močových cest je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: