Problém s nosní mandli, dobrané atb a opět horečkyy

Paní doktorko, obracím se na vás s prosbičkou o radu. má 2 etého chlapečka kterému byla před rokem diagnostikována velká nosní mandle. do půl do 1 roku měl neustále silmé rýmy a zaně stř ucha a stále ATB. pak se to uklidnilo a letos na podzim mu konečně odleha i ouška. bohužel v na začátku listopadu chytl silnou rýmu a a pak vsoké horečk. p. doktorka udělala crp a nasaila mu antibiotika augmentin nebo tak nějak se to jmenovalo. poslechově byl čistý. v pondělí je dobral a dnes je pátek a opět mu vyskočily horečky:-( nekucká nemá rýmu jen nechce nic jíst minimálně pije a pláče. muže to mít souvislost s tou nosní mandlí? jsem z toho neštěstná protože už měll asi 6 ATB během 2 let a je mi divné že to dobral ted a za 4 dn má znovu horečky:-( moc děkuji za váš čas a názor. Marcela

Odpověď odborníka:

Marcelo, u syna by bylo vhodné provést podrobné vyšetření včetně kultivací a ev. ORL vyšetření při objevení se horeček, případně vyšetření za hospitalizace k ozřejmění opakovaných horeček. Může se jednat o opakované streptokokové infekce, ale i celou řadu dalších onemocnění. Poraďte se se synovou praktickou lékařkou o vhodném postupu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: