Problém s otěhotněním

Dobrý den pane doktore. Je mi 41let a asi před rokem a půl jsem byla těhotná, během těhotenství se mi začal zvyšovat krevní tlak a miminko mi ve 4měsíci těhotenství umřelo i přesto, že jsem již brala Dopegyt. Přes veškeré vyšetření se nezjistilo proč mé těhotenství tak dopadlo, protože miminko bylo naprosto zdravé a žádné vývojové vady se nepotvrdily. Můj problém spočívá, ale v tom, že nyní se mi nedaří otěhotnět, samozřejmě že léky na vysoký tlak mi už zůstaly jen s Dopegytu jsem přešla na Toluru 40mg, kterou beru 1xdenně. Já jsem nyní po gynekologické stránce v pořádku a již už jedno dítě mám(18 let). Pro doplnění, mému partnerovi je 33let.Ptám se zda trvalé užívání léku na vysoký tlak může ovlivňovat otěhotnění? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Tato léčba by neměla snižovat šance na otěhotnění. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Těžké astma prodělané v dětství ohrožuje plíce i v dospělosti
Alergie na jahody a jiné ovoce
Články: Alergie na jahody a jiné ovoce
Ovoce z čeledi růžovitých...
B-komplex: ideální potrava pro nervy
Články: B-komplex: ideální potrava pro nervy
Možných příčin postižení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pět tipů pro pohodový silvestr (nejen) pro astmatiky
Články: Pět tipů pro pohodový silvestr (nejen) pro astmatiky
Vstup do nového roku může...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Zbavte se křečových žil přirozenou cestou
Články: Zbavte se křečových žil přirozenou cestou
Ať už problémy se žilním...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: