Problém s penisem

Dobrý den, měl bych několik dotazů. Je mi 20 let, můj penis je v klidovém stavu mezi 10,5-11,5 cm a ve ztopořeném stavu 16-16,5 cm. Obvod kolem 12 cm. Chtěl bych se zeptat, zda jsou tyto rozměry v pořádku, do jakého věku se penis zvětšuje? Šourek mám při svěšení až 11 cm a to mne někdy vadí. Varlata měří asi 3,5 cm. Kamarád (25 let) má obřízku a jeho varlata měří 5 cm na délku, nemyslím šourek ale čistě varlata. Má vliv obřízka na svěšení šourku a je vhodná či ne? Jeho varlata se totiž ani při ranním vstávání nijak výrazně nesvěsí. Jak je to s ochlupením? Pozoruje na sobě, že s emu penis po 20. roce, ochlupení a varlata ještě zvětšila. Já jsme vypozoroval u dospělých můžu (40 let a více, že jejich penis a šourek je výrazně větší než můj). Dále bych s echtěl zeptat, zda se při obřízce provádí úprava vyústění močové trubice. Můj penis bez obřízky má pouze "úzkou štěrbinu" a jeho vyústění je bez svěráčku na špičce žaludu a má vyústění posazené více na špičku a mnohem větší otvor. Proto bych se chtěl zeptat, zda se provádí i úprava tohoto. Občas trpím pocity méněcennosti a taky tím ,že nejsem úplně vyvinut. Chtěl bych se zeptat i na kamaráda: Při onanování se mu občas stane, že neejakuluje ven, ale penis s emu stahuje a přitom má pocit, jakoby mu semeno zůstávalo vevnitř, následně částečně ochabne a konec. Jakoby neudržel vzrušení. Taky občas závidím i kamarádovi to, že jej má více vyvinut. V příloze posílám fota, předposlední fotka v úplně klidovém stavu a poslední v úplně ztopořeném (posuďte). Děkuji za odpověď na všechny mé dotazy. Je jich hodně. Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dotazů je opravdu hodně, ale pokusím se vám na všechny odpovědět. 1. Pokud je váš penis v klidovém stavu 10,5-11,5 a ve ztopořeném 16 -16,5 cm s obvodem 12 cm, rozhodně patříte mezi muže s větší velikostí penisu, než je průměr v naší populaci, takže se nemáte za co stydět. Penis se může zvětšovat dokud ještě rostete i vy, ve 20 letech to už asi nepůjde. 2. Povislý šourek má poměrně hodně mužů, je to hodně individuální, není to zdraví škodlivé, v ničem vás to neohrožuje, pokud vám to vadí, e to možné upravit korekcí na plastické chirurgii. Varlata s délkou 3,5 cm patři sice k drobnějším, ale to má taky hodně mužů a na sexuální funkce to vliv mít nemusí. Nezáleží jen na podélné ose, ale i na celkovém objemu a na tom, jak varlata pracují. To se dá zjistit vyšetřením hormonálních hladin a případně vyšetřením spermiogramu. 3. Při obřízce se úprava vyústění močové trubice neprovádí. Pokud máte hodně úzké její zevní ústí, je potřeba zajít za urologem, který je zrovna sexuologem a andrologem, v Praze např. MUDr. Lukáš Bittner, nechat se vyšetřit a případně se domluvit na úpravě, bude-li to potřeba. 4. Ohledně kamaráda - je potřeba rovněž urologicko-sexuologické vyšetření. Neváhejte a co nejdříve navštivte odborníka. Může vám pomoct i s pocity méněcennosti, případně je možné doplnit nějakou formu psychoterapie.

MUDr. Pavel Turčan
MUDr. Pavel Turčan

Specializace: Sexuologie
Pracoviště: Centrum MEDIOL, ordinace sexuologie, andrologie a partnerská poradna, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
Pseudoefedrin – cukr i bič
Články: Pseudoefedrin – cukr i bič
Každý lék může být za...
S pokročilou osteoporózou si nemusíte už ani zavázat tkaničky
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Krevní obraz
Články: Krevní obraz
Krevní obraz je laboratorní...
Zázračnou pěnou proti křečovým žilám
Články: Zázračnou pěnou proti křečovým žilám
Pěnová sklerotizace...
Komplikace pásového oparu: vyrážkou nic nekončí
Články: Komplikace pásového oparu: vyrážkou nic nekončí
Pásový opar je nepříjemné...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x