Problem s vyprazdnovanim asi stres

Dobry den Pani Doktorko mam uz asi pul roku od druheho porodu potize s vyprazdnovanim.Zacalo to pocity nedokonaleho vyprazdnovani a plynatosti.a do nedavna jsem musela chodit nekolikrat denne a dostavala jsem ze sebe jen neco malo.prujem nemam zacpu take ne chodim kazdy den jen vicekrat nez je obvykle.nekdy je mi tak od rana az treba do cca 1 hod.odpoledni nekdy je mi rano dobre ,ale odpoledne uz zase musim chodit az trešba do 4 hod.kazdou pul hodinu nekdy i casteji.vzdy jen po kousku.obcas je zase den kdy jdu jednou max.dvakrat a pak je mi dobre,ale vetsinou me to obtezuje.na Gastroenterologii jsem byla delali mi krevni obraz a vse je v poradku i na sonu jsem byla a tam take nic.rekli mi ze by to mohlo byt ze stresu.moje pani Doktorka mi zatim doporucila jen homeopatika sedatif PC.ale ten pomahal jen na zacatku byla jsem klidnejsi a bylo mi lepe,ale ted uz nezabira a ja se bojim ze sama bez jine pomoci se z techto obtizi nedostanu.nemuzu ani s detmi ven,protoze nevim kdy to zas prijde a ja budu muset na zachod.uz je to na me moc.je asi pravda ze by to mohl byt stres.casto se rozciluji mam malo trpelivosti a rozcili me kazda malickost.to mam asi po tatovi.tahle situace nastala az porodem me dcery nastala pro me doma nova situace mam ted doma dve zlobidla.jedno dvoulete dela porad naschvaly a vytaci me tim,a druhe porad jen place uz od mala mi nenechala ani vyspat byla porad vztekla a ted v pul roce je to jeste horsi porad se vztekaji a ja uz na to nema trpelivost a nervy bude to moji povahou s manzelem se nekdy hadame a to mi taky asi zrovna nepomaha.vsechny je miluju a chtea bych si s nimi uzivat zivota,ale copak to takhle de?

Odpověď odborníka:

Dobrý večer. Jste inteligentní, citlivá mladá žena. Vaše současná situace je dost náročná, přestože z lidského úhlu pohledu "krásná"..nemyslím tím nic špatného, jen si dokážu představit, že většina lidí bude obdivovat roztomilé děti, bude Vám vlastně dávat najevo, že "máte za úkol" být šťastná, vděčná atd..Je to jistě pravda, ale to nic nemění na skutečnosti, že jsou na Vás kladeny vysoké nároky, vlastně jste stále v roli, nemůžete si dopřát nějaké soukromé volno..Tedy, jistě má organismus předpoklady pro vývoj tzv. orgánové neurosy,bývá označována jako dráždivý tračník..Tato diagnosa je u Vás nejpravděpodobnější, ale může být jednoznačně postavena jen gastroenterologem po vyloučení jiných příčin..Pokud se tak stane, bývá úspěšná léčba kombinací léků a psychoterapie..Rozhodně si nic nevyčítejte, neobviňujte se.Není pochyb o tom, že své blízké milujete, k soužití lidí jistá míra neshod asi neoddělitelně patří..Moc prosím, neostýchejte se pokračovat ve spolupráci s lékaři- pomoci může zmíněný gastroenterolog, případně Váš praktický lékař.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: