Problém s ženskými intimními partiemi po cystoskopii

Dobrý den, na úvod jsem žena, je mi 23 let a nemám žádné gynekologické obtíže, kromě toho, že jsem vysadila hormonální antikoncepci kvůli zatím neurčeným bolestem břicha. 10.11. jsem absolvovala vyšetření na urologii – dilataci močové trubice a cystoskopii – kvůli bolestem v podbřišku, se kterými jsem se budila v noci. Vyšetření dopadlo dobře, všechno bylo v pořádku. Po vyšetření jsem brala 5 dní lék Ofloxin 200, kvůli prevenci infekce močové trubice. Když jsem se začala po vyšetření opět sprchovat, tak jsem při mytí pohlavních orgánů v dolní oblasti narazila na dva problémy – zaprvé, zdá se mi, že mám zvětšený pravý malý stydký pysk (o dost větší než ten levý). Zadruhé, při mytí odshora od močové trubice směrem k pochvě mi přijde, že mám i zvětšený poštěváček – když to tak řeknu, tak mi tam najednou při mytí vadí, a při vsunutí prstu do pochvy mám pocit, že mi to tam nějak blokuje, jako bych to tam měla zúžené. Navíc zažívám velmi nepříjemné pocity kvůli zmíněnému zvětšení stydkého pysku – při pohledu vestoje je vidět, že „vykukuje“ z velkých stydkých pysků, a také, že se „dře“ o prádlo, když se pohybuji, vstávám apod. Mohlo by to souviset se zmíněnou cystoskopií? Před vyšetřením jsem žádné takové obtíže neměla. Předtím jsem neměla bolestivou močovou trubici po dotyku (teď mám), a navíc byla schovaná mezi těmi stydkými pysky; teď ji mám více odhalenou, vůbec se mi to nelíbí a není mi to příjemné. Stydím se za to, že mám ten malý stydký pysk vidět, a vadí mi, jak to dře, pořád cítím, že mi dole něco vadí. Co se s tím, prosím, dá dělat? Měla bych si zajít na prohlídku ke gynekoložce? Nebo na urologii, kde mi cystoskopii provedli? Doktor, který vyšetření dělal, byl neurvalý – bála jsem se vyšetření, on byl nepříjemný, protože jsem byla vynervovaná a říkal, že to jenom kazím. Sestřička navíc říkala, že trubice bude po dilataci už roztažená a že se nevrátí do původního stavu – to znamená, že teď budu pořád vypadat „na dolních intimních partiích“ tak ošklivě? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Vaše potíže nesouvisí se samotnou cystoskopií, spíše by se mohlo jednat o reakci na desinfekci, nebo na antibiotika- nevím za jak dlouho po vyšetření vám potíže vznikly.Každopádně s tímto problémem navštivte gynekologa. Nevrátí se zpět trubice močová, ne pochva či zevní rodidla, s těmi snad nikdo nic nedělal. Příslušnou léčbou se stydký pysk vrátí do původního stavu, a tím zmizí i zmiňované zúžení pochvy, s pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pytiriasis rosea Byla jsem na kožním s červenými skvrnkami a byla mi...
 
Naposledy čtené: