Problém se špatně stženou předkožkou a se stahováním předkožky

Dobrý den, je mi 25let a mám následující problém s mým penisem. Od rodičů jsem se dozvěděl, že když jsem byl malý, museli mi u doktora strhávat předkožku, aby nepřirůstala k žaludu. Bohužel si však myslím, že to nebylo provedeno úplně do konce a část žaludu ještě překrývá předkožka, kterou mám k němu přirostlou. Vypadá to dle mého názoru velice neesteticky. Krom toho mám občas problémy s přetahováním předkožky přes penis ve ztopořeném stavu, někdy to bývá poněkud obtížnější a zdá se mi, že mi předkožka trošičku přiškrcuje žalud. Vůbec nikdy mi také nevydrží předkožka v přetaženém stavu a pořád má snahu zakrývat žalud. Občas se mi také stává, že mi například při pohlavním styku kůžička na předkožce popraská, což je docela bolestivé, když se však prasklinky zahojí, někdy se mi na předkožce udělají jizvičky. Někdy se mi také stane, že se mi při pohlavním styku odtrhne předkožka od žaludu v místě, kde jsou tyto dvě části srostlé (a podle mě by neměli být), což je také velice bolestivé. Nedávno se mi stalo, že mi ve spodní části žaludu penis úplně zčervenal a vypadal tam jako odřený, dále mi celá předkožka otekla a při snaze ji přetáhnout i v klidovém stavu mi to způsobovalo značnou bolest a předkožka mi popraskala více, než jsem zvyklí, což bylo zejména při močení velice nepříjemné. Začal jsem si tedy předkožku a žalud mazat kalciovou mastí, kterou mi doporučila lékárnice. Otok asi po 5 dnech ustoupil a můj penis, až na několik nezahojených prasklinek na předkožce je již dnes skoro v původním stavu, ale opravdu jen skoro. Bohužel po zahojení většiny prasklinek se mi asi nějak zúžila předkožka, protože nyní už mám problém ji přetáhnout přes žalud i v klidovém stavu, natož pak při erekci. Rád bych se zeptal, jak celou situaci řešit. Mám velký problém s tím zajít k normálnímu urologovi, jelikož se strašně stydím. Mohl byste mi tedy prosím dát odpovědi na všechny mé otázky a nějaké rady co s tím mohu dělat prosím (nesprávně stržená předkožka, přetažení předkožky, atd.) Existují třeba nějaké mastičky, které by mé problémy vyřešily?

Odpověď odborníka:

V mládí se jednalo zřejmě o t.zv. konglutinaci, přilepení překožky, která e uvolnila. Nyní se bude jednat o hypertrofickou, lehce zbytnělou, předkožku s doprovodným nevelkým zúžením, fimosou. Stav vyžaduje opravdu urologické vyšetření a patrně řešení drobnou operací, která vaše potíže zcela odstraní.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: