Problém se štítnou žlázou

Dobrý den, jsme těhotná (KT 12) a prodělal sjme operaci štítné žlázy, momentálně užívám 1x denně Euthyrox 100, výsledky mám TSH 0,98, FT4 18,9 ale poslední týdny jsme zhubla a potím se v noci. Bojím se , že mám zvýšenou funkci štítné žlázy a ovlivní to vývoj dítěte. Jaké mají být správné hodnoty TSH a FT4 a zda by pomohlo zvýšit dávku EUThyroxu nebo by to naopak vedlo ještě k většímu problému.Děkuji za radu,a co mám udělat, aby mě to nějak nepoškodilo.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledky jsou hraniční...nejedná se ještě o zvýšenou funkci štítné žlázy nebo spíše ve vašem případě o předávkování. Pokud ale máte pochybnosti, nechte si laboratoř znovu zkontrolovat.Rozhodně si ale dávku nezvyšujte, to byste vyháněla čerta ďáblem :-)...Ale i kdyby byla dávka či hladina hormonů zvýšená, dítě to nijak nepoškodí. Nemusíte mít obavy. příjemný zbytek léta

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x