Problém se zánětem močových cest

Dobrý den. Před 14 dny jsem prodělala zánět močového měchýře (projevy-řezání při močení, bolesti v podbříšku, po rozboru vysoký obsah bílkoviny a krve v moči), byla mi nasazena antibiotika Ciplox na týden + doporučení brusinkových tablet. Obtíže se po týdnu nijak zvláštně nezlepšily. Bolesti v podbříšku přetrvávají, kromě močení i běžně přes den, nepravidelně mě bolest budí ze spaní, vyskytuje se teplota a po dalším rozboru mi bylo v moči opět nalezeno vyšší množství bílkoviny a krve, stolice normální. Praktický lékař mě poslal na ultrazvuk a odběr krve + moči do oblastní nemocnice v Náchodě. Více než 6 hodin jsem čekala na výsledky (důvod-rozbitý analyzátor v laboratoři), přičemž mi bylo řečeno že pouze simuluji, protože mi v krvi ani na ultrazvuku nenašli "nic zvláštního" a nález v moči zcela zanedbali se slovy, že to léčit nebudou (ve stejné nemocnici bohužel známé neodhalili zánět mozkových blan, který ji okamžitě našli až v nemocnici v Hradci Králové). Proto mám o zdejším lékařství silné pochybnosti a chci se zeptat Vás, zda-li je možné, že nález v moči stejně jako přetrvávající obtíže sami vymizí? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je těžké s k Vašemu stavu vyjadřovat - nemohu si Vás prohlédnout, neznám výsledky vyšetření ani laboratorních hodnot. Pokud je ale vše v normě a vy se cítíte dobře, skutečně není potřeba "léčit nález v moči". Každé onemocnění má svoji dynamiku a svůj průběh. Bylo by ale vhodné moč s odstupem času zkontrolovat.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: