Problém se zápěstím a prsty

Krásný dobrý den přeji. Před nekolika měsíci jsem se léčil na podezření tzv. karpálního tunelu u právé ruky jíž jsem používal k ovládání myši na počítači. Symptomem byla tupá bolest v zápěstí. Po léčbě problém ustal. Včera však nastal jiný a podobný problém. Ve stejnou dobu bez bolestí v zápěstí jsem začal cítit velice slabé mravenčí ale výraznou zhoršenou hybnost u všech prstů na obou rukách při jejich pohybu. Musím vyvinout větší úsilí abych stiskl naplno pěst. Hybností prstů cítím i tlak v celém zápěstí na obou rukách. Jak jsem se snažil s prsty stále hýbat, do pravé ruky se vrátila ona známá tupá bolest ale ne v tak silné podobě. Mohu se zeptat jestli se onen problém mohl takto vrátit a zasáhnout obě zápěstí, popřípadě jestli nemůže jít o něco jiného. Plánuji návštěvu svého praktického lékaře, ale jestli můžu pro zdraví udělat více, velice rád příjmu jakoukoli radu. Hodně na počítači píšu a rozhodně toto nechci nijak zanedbat. Děkuji předem moc za případnou jakoukoli radu. S pozdravem, Ondřej. P.S.Jsem levák.

Odpověď odborníka:

Popis je strohý , nepíšete, zda se řešil sy karpálního tunelu operačně nebo medikací. V tomto případě je dosti pravděpodobné, že se jedná o potíže vycházející z krční pateře. Bylo by na místě neurologické nebo ortopedické vyšetření, rtg snímek krční pateře, zhodnocení stavu zápěstí, zamyšlení se nad vynucenýmií polohami u počítače a v neposlední řadě pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Pohybová aktivita je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: