Problem so stitnou zlazou (zvysena funkcia?)

Pani doktorka. Chcela by som sa poradit co mam robit. Moja doktorka neni momentalne dostupna a ja sa citim coraz horsie. Stvrty mesiac sa liecim na sz. Na zaciatku mi zistili zvysenu funkciu. Po mesacom uzivani thyrozolu sa to zmenilo na znizenu funkciu. Potom som uzivala mesiac sucastne euthyrox s thyrozolom. Na dalsej kontrole uz boli vysledky v norme a vysadila som thyrozol. Tento mesiac beriem iba euthyrox 50 ale byva mi horsie a horsie. Uz vyse tyzdna vobec neviem spavat, vela sa potim zapachajucim potom, meskala mi menstruacia. Je mozne ze sa mi opat zvysila funkcia sz? Mozem si zatial pre istotu vysadit euthyrox kym nepojdem o tyzden na kontrolu? pretoze ked som si jeden den nedala tak som spala lepsie. Dakujem velmi pekne za odpoved

Odpověď odborníka:

Nevím sice, jakou máte základní diagnózu - zvýšená funkce štítnice může být z různých příčin, podle toho se k ní také různě přistupuje. Nicméně, v tomto případě zkuste Euthyrox vysadit, uvidíte, jak se budete cítit dále. Nadbytek hormonů je pro organizmus víc zatěžující, než jejich nedostatek. To, že se Vám funkce štítnice opět zvýšila vyloučit nelze.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: