Problémy po lca

Dobrý den, je mi 17 let a před dvěma lety jsem podstoupila plastiku předního křížového vazu od té doby jsem vyrostla cca o 2 cm, po plastice jsem byla ještě 2x na ASK kde mi část vazu vždy sebrali, protože jsem ho měla zkalcifikovaný. Nyní mi koleno opět "vypadává" a mám pocity nestability. Chtěla jsem se zeptat, jak se m dále v léčbě postupovat, zda-li je nutná nová plastika vazu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jednalo se zřejmě o těžší úraz kolena a koleno bylo poškozeno patrně nejen v ruptuře vazu, ale mohly být postiženy , což se většinou děje, i další měkké struktury. Nové artroskopie jsou dalším zásahem do kolena i když jsou nutné. Výdy zálěží na potížích pacienta, dále na lékařském vyšetření. Mladý věk má obrovské adaptační schopnosti a schopnosti velké nápravy. Proto bych s dalším operováním, třeba jen artroskopií, nespěchal, na místě je vyškat, pokud operace není 100 % nutná. Cvičení, při namahavých činnostech, kterým je dobře se vyhnout, krátkodobě kolenní ortíéza.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: