Problémy po odstranění nosní mandle

Dobrý den. Je mi 20, necelý rok jsem trpěla častými záněty průdušek, angínami, apod., a nedávno se lékaři shodli, že za to může má zhnisaná a zvětšená nosní mandle. Před pěti dny jsem byla na operaci, a odcházela jsem druhý den naprosto v pořádku. Třetí den po operaci mě přepadla nečekaná silná rýma, další den se připojila lehce zvýšená teplota a dnes jsem zjistila, že mám výrazně zvětšenou krční uzlinu. Teplota odezněla, ale rýma s uzlinou mě trochu znepokojují. Pokud se mi to nezlepší, chystám se zpět do Motola, ale nevím jestli to není zbytečné. Může to být reakce na operaci nebo jen klasická viróza? Má smysl tam jezdit? (je to pro mě celkem daleko, a lékaři na ORL v místě mého bydliště mi nevyhovují, pár důležitých věcí dříve přehlédli) U svého praktického lékaře jsem dnes byla na kontrole po hospitalizaci, ale to jsem jěště zvětšenou uzlinu neměla, a na rýmu mi předepsal sprej. Nevím právě, zda to není třeba klasický průběh po odstranění mandle. Děkuji Vám moc za odpověď a přeji hezký den. Alena

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Aleno. Vámi popisované potíže mohou být kombinací běžné virózy a stavu po operaci (nevím, kde máte zvětšenou uzlinu, ale může to být i jen reakce na probíhající hojení po operaci...). Průběh stavu konsultujte s Vaším praktickým lékařem a nutnost kontroly v Motole proberte s ním - vzhledem ke znalosti Vašeho celkového stavu a průběhu dosavadních onemocnění Vám dá adekvátnější radu než je možno takto na dálku. Přeji brzké zlepšení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: